CEVAP
Elbet Ehl-i sünnet âlimlerine gore en sağlam iki hadis kitabıdır. Mezhepsize, Vehhabi’ye ve İbni Sebeci’ye gore sağlam değildir. O yazarın bunlardan biri olduğu kesindir. Ehl-i sünnet olsaydı, bu şekilde söylemesi imkânsızdı.
Ehl-i sünnet âlimleri, bu iki zatın hadis kitabına, (Sahihayn) adını vermişlerdir. Sahihayn, Kur’an-ı kerimden sonrasında, doğru oldukları, tüm İslâm âlimleri tarafınca onaylama edilmiş olan altı hadis kitabından Sahih-i Buhârî ile Sahih-i Müslim‘in ikisine birden verilen isimdir. İslam âlimleri, sahih derken, bu bid’at ehlinin uydurma demesinin asla önemi olmaz. Mezhepsizlerin Ehl-i sünnet âlimlerinin yoluna uymadıkları açıkça görülüyor.
(Müslim diye biri), (Buhârî diye biri) demek, kısaca alelade iki insanoğlunun adını söyler şeklinde söylemek oldukca çirkindir, Ehl-i sünnet olana yakışmaz. (İmam-ı Müslim hazretleri), (İmam-ı Buhârî hazretleri) yada (rahmetüllahi aleyh) demek gerekir. Bu tarz şeyleri basit biri şeklinde göstermek, mezhepsizlere, bilhassa de İbni Sebecilere özgü bir taktiktir.
İmam-ı Muhammed Buhârî hazretleri, hadis âlimlerinin lideridir. 300 bin hadis ezberlemiştir. (Benim söylemediğimi hadis olarak bildiren, Cehennemde oldukca acı azap görecektir) hadis-i şerifinin dehşetinden oldukca korkmuş olduğu için, 600 bin hadis arasından bir tek 7275’ini seçerek Sahih-i Buhârî isminde kitabına almıştır. Her hadisi yazacağı vakit, gusül abdesti alıp, iki rekât namaz kılar, istihare ederdi. Buhârî-yi şerif’i 16 senede kılı kırk yararak dikkatle yazmıştır. Bu şekilde büyük bir hadis âliminin kitabında uydurma hadis bulunduğunu söyleyen, deli yada bilgisiz değilse, ne olursa olsun art niyetlidir.
İmam-ı Ebül-Hüseyin Müslim Nişapurî hazretleri de, İmam-ı Buhârî hazretleri şeklinde büyük bir hadis âlimidir. Cami-us-sahih ismindeki kitabındaki 7275 hadisi, 300 bin hadis-i şerif arasından seçmiştir. Buhârî’den sonrasında, Müslümanların en kıymetli temel kitabıdır.
Bu iki büyük zata suizan etmek kadar büyük sapıklık olmaz. İmam-ı Buhârî yada İmam-ı Müslim hazretleri şeklinde hadiste otorite olan bu büyük hadis âlimleri, hem de, asr-ı saadete yakın olan o zamanda, bir hadisi Kur’ana arz etmesini yada o hadisin Kur’ana aykırı olup olmadığını bilmezse, mezhepsizler, İbni Sebeciler nereden biliyor?
Bir önceki yazımız olan Kur’ana göre namaz başlıklı makalemizde namaz hakkında bilgiler verilmektedir.